tirsdag den 8. september 2015

Så kom vi i gang med hverdagen

Så blev det hverdag igen. I går, mandag, havde vi fri da det egentlig er vores søndag. Fordi vi arbejder lørdag. Tiden brugte vi på at tage en tur i IKEA, da vi havde hørt fra andre hold at det både var noget man skulle prøve og så manglede Annstina et spejl.
Vi prajede en taxi for at komme derude, da vi begge ikke rigtig følte for at give os i kast med offentlig transport. Vi fik en taxi og så var vi på vej. Og på vej var vi, vi følte begge at vi kørte i evigheder og tv-tårnet forsvandt fuldstændig. Og da kvinden der kørte taxi'en pludselig bestemmer sig for at vise os Tianjins slum, tænkte vi begge at det er nu i bliver myrdet. Hun sætter os af her og efterlader os. Joke. Men lidt skummelt var det dog.
I IKEA er der ikke den samme rush som man ser i de danske, men til gengæld er der andre ting der er værd at se. For at komme med et eksempel så sover kineserne i sengene. De benytter også skriveborde til at sidde ved med deres telefoner eller iPads. Vi så ikke nogle sidde og spise ved køkkenbordene med deres egen mad, men vi har hørt rygter om at det skal have fundet sted ;)
Annstina fik købt sit spejl og Lene en softice. De er faktisk ret gode!
Efter IKEA og hvor ingen af os var sønderlig meget sultne efter svenske köttbullar, som også var lavet af kylling, tog vi over på en McD der låg på den anden side af DEN MEGET befærdet vej.
Her var der sørme en tagterrasse, monster lækkert! Så der sad vi godt og vel i en times tid, før vi besluttede at tage tilbage til "centrum".
Meget interessant kørestil de har hernede, dog har ingen haft brug af deres forsikringer endnu. Vi tør i hvert fald ikke sætte os bag et rat!
OG VI FANDT EN 7/11!! Så det er en god nyhed.

OBS! Der kommer mere tekst under billederne :)





Så kom vi ellers til første rigtige arbejdsdag. Vi mødte begge ind kl. 8:30, så har man en kvarter til lige at forberede de ting man skal inden vi skal ud og vinke børnene velkommen kl. 8:45.
Kl. 9:00 begynder timerne, vores dag startede med Art Class der varede i 30 min. Her skulle børnene lære at blande farve og efterfølgende male et papir grønt. Ja grønt. Ej, de skal når papiret har fået lov at tørre, male et tusindben på i mange farver.
Fra kl. 9:30 har vi 10 minutters pause, så vi kan nå tilbage på kontoret og hen til næste lokale. Ikke at vi ville have behov for ti minutter. Da selve etagen ikke er så stor når alt kommer til alt. Man kommer meget hurtigt rund.
Næsten class bød på musik for børn mellem 22-24 måneder Altid dejligt at høre på børn der får et instrument i hånden... Eller hvad?
Efter Music Class skulle vi så over og danse HAPPY DANCE! Om ca. en måned så er det os der skal stå for den dans hver torsdag og fredag, Jubii! Så skal den indre legebarn findes frem ;). Her skulle vi også præsentere os selv for både børn og forældre. Ret sjovt.
Happy Dance varer ca. en halv times tid. Og så skal vi observere lærerne der leger og læser for børnene. Halv tolv er der frokost og kl. 14 møder vi ind igen. Denne gang kun til forberedelse til næste dag. Og ærligt når vi kommer klokken to ligger alle de dejlige damer i der arbejder i You and Me og sover henover deres border. Det er kun onsdag at vi møder kl. 13:00, men det er fordi vi skal hen på et andet center der ligger her i Tianjin.
Men i dag da vi kom tilbage fik vi af vide de ville holde velkomst ceremoni for os. Vi satte os ind i samme rum vi havde danset happy dance i. Her skulle vi endnu en gang præsentere os. Bare lidt mere detaljeret. Og her kommer vi til det sjove. For mens vi sidder og præsentere os selv, går det lidt hurtigt for os begge. Det betyder ikke alle fik alt med, så hvad gør vi? Vi slog da bare lige sådan over i kinesisk. Gude syn da det gik op for dem at vi kunne helle smørren med at præsentere os selv på kinesisk (vi har jo heller ikke lige været oppe i mundtlig vel ;-)). Da de så ville spørger os om hobby, kunne de heller ikke oversætte helt til ordet hobby, så Annstina spurgte forsigtigt om det var 爱好 (Àihào) de mente. Igen overraskelse i deres ansigter, og da vi så kunne fortsætte med at nævne sport på kinesisk så var alt jo skide skægt x-D.
Så vi vil gerne takke vores fantastiske kinesisk lærer, Lene. For at du gav os så meget basic forståelse, at vi både opfangede deres ping-pong snak der kørte og at vi kunne gøre os forstålige overfor dem :-*
Da alle præsentationerne var overstået skulle vi både danse til Xiao Pingguo og Gentelman (tryk på navnet på sangen og I vil blive ledt derhen). De talte kort om Xiao Pingguo, og vi begge begyndte at synge omkvædet, til deres store morskab.
Da alt det ellers var færdigt, røg vi tilbage på kontoret for at få orden på alle de papirer som de forskellige engelsk lærere har efterladt til det nye hold.
Kl. 16:20 forlod vi kontoret for i dag.
Herunder kan i se billeder fra 1. sal som vi arbejder på.
- Lene og Annstina




I husker vel nok sandkassen Lene skrev om?
Lidt dansk herude i Kina ;)
Den smukke trappe som vi kommer op ad hver dag


8 kommentarer:

  1. Kære Annstina og Lene.
    Tak for endnu en fin beretning og billeder, det giver et godt indtryk af det hele... eventyret er vist begyndt :-)
    Kram til jer begge
    Charlotte

    SvarSlet
  2. og jeg har set din hilsen Lene fra et tidligere indlæg. Tak og alt vel her :-) kys og kram mor

    SvarSlet
  3. Fantastisk levende beskrivelse - som at være der selv samt skønne billeder.

    SvarSlet
  4. Spændende og underholdende læsning. :) Det lader til at i er faldet godt til, hvilket jo kun kan være en god ting. Lidt vildt at tænke på at i bare lige skifter over til Kinesisk, men hvad jeg er blevet fortalt er det jo heller ikke kommet af sig selv. ;) Ser frem til flere sjove og spændende fortællinger om jeres oplevelser. :D

    SvarSlet
  5. Det ligner er helt storcenter! Meget fint og moderne. Er stedet helt nyt eller er det billederne der snyder? Spændende af høre om. Har grinet ved tanken om hvordan I tog fusen på kineserne! Godt gået og sjovt fundet på. Kh. moster Dittte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej moster
      Stedet er ret så stort og nyt. Vores kinesiske kollegaer synes det var super sjovt og meget overraskende at vi, som vestlige, kunne snakke kinesisk.
      Kh. Lene

      Slet
  6. Super sejt, kram FAR! (Lenes) :-)

    SvarSlet