fredag den 23. oktober 2015

Turen går til Xi'an - 2. dag


Pit 2 og 3
På anden dagen i Xi'an (6.10) skulle vi endelig langt om længe besøge Terrakottakrigerne! Så nu giver jeg jer lige en opgave, prøv at forestille jer hvordan det vil være. Det er virkelig en speciel følelse at stå der i Pit 1 og se de ca. 1.400 krigere. som der ikke er en eneste ens af. Og når man så står der og endelig har fået mast sig gennem den folkemængde der alle vil have et kig. Så stor du og ser på en masse grå figurer. Alle disse figurer har engang været malet i alle mulige pang farver. Men egentlig er det ikke det der er det utrolige. Det er det at en mand, for over 2.200 år siden, forlangte at få lavet alle disse figurer. Og at de stadig eksistere i dag! For det er 200 år før vores tidsregning at dette fandt sted. Denne mand han hed Qin Shi Huang Di, og han var den første Kejser af Kina. For det var ham der samlede landet. Og tiden der blev brugt på hans mausoleum var omkring 36-38 år.

Pit 1
Men som i sikkert kan se på billederne er Pit 1 GIGA! Det er den største af de i alt tre Pits der er lige i dette område (der er flere stature i nærheden af kejserens gravhøj).
Om man går og går og går. Men billederne snyder. For helt nede i bunden er de krigere man har samlet. Hvor i midten graver man stadig og lægger puslespil.
Mens vi gik rundt inde i Pit 1, prøvede vi noget skægt. Et dansk par kom over til os fordi de havde hørt og snakke dansk indbyrdes. Det sjove kom så i, at da de henvendte sig til os stod vi alle tre og kiggede dumt. Vi var simpelthen ikke forebredt på at nogle andre evt. kunne finde på at snakke dansk til os. Parret måtte slå over i engelsk for at være sikre på vi var danskere... UPS! xD
Efter gik vi ind i de andre to Pits. I Pit 2 så det ud som om at de også stadig var i gang med noget restaureringsarbejde. Men vi fik faktisk ikke et rigtigt godt indtryk. Da der simpelthen var så mange at man ikke kunne komme til.
Hvad man ikke kan se på billederne fra Pit 2 og 3 er at der var utroligt mørkt derinde. Så bare det jeg har præsteret at få nogle billeder uden blitz er fantastisk i sig selv!
Men det var helt klart en meget speciel oplevelse, og det er helt sikkert kun en en gangs oplevelse. En en gangs sanseindtryk. For hvis man ser dem en anden gang, så ved man hvad det er man skal se.
Terrakotta- Selfie

Det skal lige siges at det pissede ned den dag vi var ude og se krigerne. Og vi mistede faktisk en af de frivillige engelsk lærer mens vi gik rundt derude. Han var væk i omkring 3 timer, og vi måtte have gang i det helt store eftersøgnings hold! Men han blev heldigvis fundet, og var bestemt heller ikke stolt af den situation han havde bragt sig i.

Efter Terrakottakrigerne og meget våde fødder tog vi på "Muslim Street". Igen en sjov oplevelse, der var fyldt med mennesker og man bevægende sig med musseskridt for at komme rundt. Gaden var fyldt med røg fra alt den mad der blev lavet i diverse boder. Regnen var heldigvis holdt op, så vi kunne bevæge os rundt uden at komme til at lige små druknet mus. xD
Da vi kom ned i bunden af Muslim Street kunne vi se et hul ind til boderne bagved. Og hvad så vi? Ægte Kinesiske mærkevare (læs ironien), en mindre fake marked lige der, bagved folkemængden og ikke lige det man ser som det første. Herinde bagved kunne vi bevæge os med store armbevægelser og ellers bare gå frit igen. For selvom der også var mennesker herinde. Så var der ikke i nærheden af lige så mange som uden på gaden.



Mens vi var på Muslim Street, så vi også Xi'an's Drum and Bell Tower. Bell Tower markerede i sin tid solopgang, hvor derimod så markerede Drum Tower solnedgang. Grace, vores guide i Xi'an, fortalt at man engang kunne høre klokken i Bell Tower 30 km væk. Om det er endnu en af Kina's eventyrs fortællinger, eller at det faktisk var muligt da der ikke var skyskrabere omkring tårnet.
Noget vi alle fandt meget underholdende, var at Sunny og Grace virkelig ikke ville have vi skulle befinde os alene i Xi'an. For i Xi'an var der Muslimer. No joke, det var faktisk det de kom til at sige.
Xi'an er nok en by jeg godt kunne tænke mig at komme tilbage til, for vi var virkelig holdt i kort snor og fik ikke lov at gå rundt og se byen. Vi befandt os hele tiden i en bus.

Drum Tower
Bell Tower
Om aftenen var vi igen ude og spise, denne gang hed restauranten "Shaanxi Grand Opera House Xi'an China". Stedet var ligesom Tang Dynasti, inspireret af Tang Dynastiet. Men her fik vi de lækreste dumplings. Tror vi fik i hvert fald 24 forskellige og smage.
Men her på restauranten kunne vi betale ekstra og blive for at se et show. Dog var vi fem siger der ikke ønskede og blive og hellere ville tilbage på vores hotel.Det havde været en lang dag og vi var både trætte og havde våde fødder. Men det er den ene tur vi fik lov til at gå rundt i Xi'an på. Grace fulgte os nemlig tilbage til hotellet, hun spurgte om vi ville gå eller tage en taxi. Vi var alle enige om at gå tilbage. Bare for at få et lille indtryk af hvor stor/lille Xi'an er.


Xi'an by Night

Den lille gruppe der tog hjem

Tror jeg fik det hele med. Nu mangler vi kun en enkelt dag. Så er vi efterhånden ved at være up to date på bloggen. Vi har begge haft travlt siden vi kom hjem. Og det er bestemt heller ikke med vores gode vilje at vi har forsømt bloggen :)
- Annstina

5 kommentarer:

  1. Hej med jer. Spændende med alle de krigere, husk der er en del der læser jeres blog, men som ikke kan finde ud af at skrive kommentarer.... skulle jeg hilse fra en moster samt mors kusine :-) ha en dejlig weekend begge to. Kh Charlottemor

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, du må også have en god weekend! :) Og hils endelig alle der hjemme! <3

      Slet
  2. Total misundelig! Jeg gad godt se Terrakotta-krigerne i egen person. Synes det er super fedt at i har været ude på sådan en spændende tur. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Bestemt også en helt speciel oplevelse. Men hold fest der var mange mennesker og vi var der endda på en regnvejrs dag :)

      Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet