søndag den 18. oktober 2015

Turen går til Xi'an - 1. dag

Så har vi langt om længe fået taget os sammen til at skrive omkring vores tur til Xi'an.

Vi tog afsted fra Cahtay Future søndag eftermiddag hvor vi blev kørt ud til Tianjin banegård, Sunny og gruppen havde en times ventetid inden toget kørte mod Xi'an ved en 5-tiden. Tog turen tog 18 timer, dog var det hen over natten så det var ikke helt så slemt. Den billet vi alle fik var en 'hard sleeper' det vil sige vi fik en seng og sove i, men den var ikke lige frem behaglig at sove på :) Derudover var det køjesenge i 3. etager, så det nytter ikke noget at have højdeskræk på 3. etage.

Parat til en 18 timers lang tog tur til Xi'an
Her kan man se den 3 etagers køjeseng
Her et billed taget fra køjeseng på 3. etage




Omking kl 11 mandag morgen ankom vi til Xi'an, det første vi fik i synet var den fine bymur, derefter blev i mødt af vores guide Grace som skulle vise os Xi'an rundt de næste 3 dage.
Først skulle vi lige et smut forbi hotellet, hvor vi fik vores værelser og en times tid til at slappe af. Derefter skulle ud og spise noget frokost, her havde Grace bestilt bord på en lækker og meget fin kinesisk restaurant med kinesisk buffet (og nej den er ikke i nærheden af hvad man kan få i DK) Restauranten hedder The Tang Dynasty og er et sted hvor du normalt spiser middag i mens der bliver vist et show med musik og dans fra Tang dynastiet.

Xi'an bymur
Annstina og mit hotelværelse






Med mætte maver gik turen mod The Big Goose Pagoda og området omkring. The Big Goose Pagoda er Xi'an mest kendte landemærke, et buddhistisk tempel bygget i 652 under det kinesiske Tang dynasti. Foran Pagoden ligger der en plads med et kæmpe springvand som hverdag starter i et springvand og musik show 'Det skal siges at være den største 'Musical fountain in Asia'. Det var fantastisk flot og noget man ikke skal gå glip af hvis man tager til Xi'an, Det skal siges at springvand showet er flottest når mørket falder på, her lyser det nemlig op i forskellige farver.



SELFIE!!!!! Annstina, Toni og jeg, ved The Big Goose Pagoda.
Toni er også engelsklære på Cathay, hun er fra England. 


Dagen var langt fra ovre for os, efter The Big Goose Pagoda og det flotte springvand drog vi afsted mod Xi'an city wall. Bymur bygget i 1370 under Ming dynastiet og en af de få bymure som stadig står, dvs man kan gå hele vejen rundt eller leje en cykel og cykle den rundt, hvilket er meget populært. Bymuren måler 14 km i omkreds og der var nogle af vores frivillige der nåede hele vejen rundt på cyklerne. Vi nøjedes med vores små fødder.

Der var fine små og store vagt tårne flere steder på bymuren

Her er vi alle, Cathay Futures frivillige engelsklærere hold
På trappen op til Xi'an bymur.
En af bymurens porte, her gik vi igennem for at komme op og gå på muren.

Efter en lang dag som turister rund i Xi'an, tog vil at ud og spiste Hot Pot. Hot Pot er kinas svar på fondue og raclette, en suppe man koger maden i eller ved at stege rund om gryden. (Kan ses på billedet nedenunder ) Det mindede om en buffet hvor vi selv valgte hvad vi ville tilberede i Hot Potten, og det var alt lige fra hele krabber, forskellige skaldyr, kød, tofu, grøntsager og meget meget mere. Super lækkert. 
Efter aftensmaden tog hjem på hotellet og fik slappet af efter en lang, men også skøn og oplevelsesrig dag.
Oplægget om vores 2. dag i Xi'an kommer MEGET SNART! :D
- Lene


Overfor Annstina og jeg sidder Isak og Gabriella,
som også er en del af det frivillige lærer team, de er begge fra Sverige.
Hot Pot
Det skal lige siges man fik varmen af at sidde med hovedet over den kogende suppe :) 

1 kommentar:

  1. Kære Lene og Annstina. Endnu en dejlig beretning og billeder :-) , rart at se at i også kommer afsted på ture og får oplevelser sammen i gruppen, den ser stor ud? Mange nationaliteter? kram og knus til jer fra Charlotte Lene mor <3

    SvarSlet