søndag den 8. november 2015

Hvad er der så sket siden Xi'an?

Samme fredag som vi kom hjem fra Xi'an, havde vi en mindre uheldig situation. To af de personer der var med os i Xi'an besluttede pludselig at forlade skolen for at tage hjem, med kun en times varsel. Det skabte selvfølgelig en ret så dårlig stemning,  da alle syntes at de bare havde udnyttet chancen for at få en gratis tur ti Xi'an. For så bare at tage hjem og overlade deres arbejde til os andre. Og stakkels Sunny måtte endnu en gang gå til sin chef og sige at endnu to havde forladt Cathay før tid.
Det skal måske nævnes at det at tabe ansigt i Kina er en meget dårlig ting. Og da tre pludselig forlod Cathay før tid, kunne det virke som om at det evt. kunne være Sunny der var problemet. Men virkelig, hun gør alt for vi er glade og tilpas. Vi har ugentlig møder med hende, så vi altid kan tale med hende hvis vi har problemer. Vi er alle så glade for hende og får også lige at bevise det overfor hende, hvor meget pris vi sætter på hende. Købte vi en KÆMPE kage ;)




Happy Dance Is A Thing!!!
Endelig! Vores Happy Dance danse er endelig færdige! Vi fik mega ros for dem, Jennifer og Kelly var begge enige om at det var de hidtil bedste danse lavet. Så det var jo mega fedt at få af vide! Dog må vi jo nok indrømme at det gik lidt sløvt i starten med at få dansene lavet, men det var også bare så fedt da de endelig var færdige og klar til at danses foran børn, forældre og bedsteforældre i You&Me. Vi undskylder lidt for video optagelsernes kvalitet, men her har i hvert fald en ide om hvordan de ser ud.

Everybody by Ingrid Michaelson

I Don't Dance by High School Musical 2

Tiger Boo, Blame it one the Boogie by Jackson5 and Hokey Pokey


Happy Halloween - You&Me and NanKai Preschool
Vi har valgt at samle hele oktober måned under denne ene post. Og det har vi gjort fordi oktober måned har været lidt sløv på oplevelser. Men vi holdt hvert fald Halloween i You&Me, her blev vi sat til at male på børnene med ansigtsfarver. Her fik vi også lysende djævlehorn, vi er efterhånden begyndt at samle på lysende hoved-ting-ting ;)
Men det var skægt at få lov til at male på børnene og være helt tæt på dem uden for klasselokalet. Og bare få lov til at have det sjovt med dem.

Den efterfølgende tirsdag om aftenen fik vi af vide af Rose, at denne onsdag skulle vi bare Halloween hygge med børnene. Klæde os ud, fortælle historier og synge Halloween sange. Det var til gengæld en smule svært for os, med at synge sangene, da det jo ikke er dansk tradition at fejre Halloween. Men vi klarede det, og fik endnu en gang bare lov til at hygge og ikke være de "strenge" lærere. ;)




Hvad blev der af etbarnspolitikken?
Så er der jo også sket det, mens vi har været herude, at Kina's næste 40 år gamle etbarnspolitik er blevet ophævet. Eller i hvert fald gjort til at alle nu har lov til at få to børn. Og ikke kun to ene børne kunne få to børn.
Hvad der har været sjovt at observere på nettet er hvordan folk er flippet ud over det. Men i virkeligheden er der ikke så mange kinesere der ønsker at få to børn. Og slet ikke i byerne, det er mere landbefolkningen der vil gøre brug af denne mulighed.
Men valget med at ophæve politikken fra KKP's side er, at der er for mange ældre til for få unge. For at være mere præcis 4 ældre til en ung. I Kina har man ikke samme velfærd som i Danmark, med at ældre kan komme på plejehjem. Herude kan du blive smidt i fængsel hvis du forsømmer dine forældre/bedsteforældre.

Åh nej! Vi fryser og VPN'en virker ikke!
Vi må vel hellere forklare hvorfor vi har været så længe om at opdatere. Vores VPN gik simpelthen ned for halvanden uge siden. Og vi har ikke været i stand til at komme på bloggen, facebook eller netflix. 1st World Problem we know ;)
Ej, men det har da været lidt irriterende, for dem at vores venner eller familie der ikke har WeChat, har vi ikke kunne kommunikere med. Og Snapchat virker heller ikke ligefrem til U og G. Men nu er vi endelig komme ind igen.
Ellers er der sket det at vores A/C system der giver varme er gået i stykker, så værelset er iskoldt og der er ikke meget andet for end at ligge og putte under dyner og tæpper.
I Kina isolere man ikke vinduerne, og samtidig har vi et kæmpe vindue der strækker sig fra væg til væg. Det hjælper ikke på kulden.
Men jeg tror jeg vil takke af nu og smutte tilbage under dynene og nyde en god film.

- Annstina

2 kommentarer:

  1. Wechat længe leve...phew. Dejlige nyheder og se at få sparket Viceværten bagi. Krams. Mammi

    SvarSlet
  2. Dejligt, også at se jer danse :-) krammer Mama

    SvarSlet